Skifertak

skifertak

Skifertak varer nesten evig

Men alt under skifertaket har en begrenset levetid og konsekvensen ved å la taket stå for lenge kan være langt dyrere enn rehabiliteringen.

Materialene under steinen er det som er avgjørende for hvor lenge skifertak kan ligge, og det som oftest blir dårlig er lekter og sløyfer om dette er lagt. I gamle dager var det ikke vanlig å lekte opp tak slik man gjør i dag. Da var det mer vanlig å legge 2 lag med tro, et vannrett først og et lag med vertikal. Selv underlagspapp var ikke funnet opp før i tiden.

Ved relegging av skifer tar man som regel vare på steinen, men ofte må det suppleres med mer stein da det er vanlig at ca. 5% av steinen man tar av får seg en knekk og blir ødelagt.

I dag har vi startet med rehabilitering av Norrøna Hotell i Bodø hvor steinen var så løs at det kunne være fare for at den kunne ramle ned. Dette ble oppdaget når vi hadde arbeid på fasade tidligere i høst.

Byggeier tør ikke la dette stå usikret og vi fikk jobben med å utbedre dette. Vi håper Kong vinter har en plan om å la oss fullføre før jul.

Har du et skifertak du er redd for kan være ødelagt?

Vi har en lang liste med referanser på skifertak, ikke nøl med å kontakte oss.

Følg med videre for ferdig resultat.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *